Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Вместо в ЕС да влезем в СБир
Джамбулай Джамбуев

Не тайна, че "Строго секретно" и неговите стотици хиляди читатели са най-големите противници на влизането на България в Европейския съюз. Това не е еврофобия, а точен предварителен анализ. Знаем /въпреки че това се укрива от Кобургготски и Паси/, че всички страни - кандидатки, преди да бъдат приети в ЕС, са длъжни да проведат референдум "за" или "срещу" ЕС. Предполагаме, че и населението на България все още не е толкова оглупяло, че да иска да влезе в ЕС. Парадоксално, именно на тази последна капка реализъм разчитат в Брюксел - да ги избавим чрез нашето "не" от неудобството да не ни приемат там. Това означава, че ще демонстрираме нашата европейщина като гласуваме срещу влизането ни в ЕС и помогнем на европейците да се избавят от нас. Мисля, че идеята е ясна.

Но тъй като винаги имаме няколко варианта бързаме да ви успокоим, че посоченият по-горе черен сценарий не трябва да стане катастрофа на осиротялата ни родина.

Можем да се предложим например за членство в Североамериканската зона за свободна търговия, включваща САЩ и Канада /NAFTA/, или да се обърнем отново на Изток и да подадем молба за влизане в СБиР. Какво е това ли?

Става дума за Съюза на Беларус и Русия /СБиР/. Неговите началници - Путин и Лукашенко, през април съобщиха, че главният приоритет на тяхната интеграция трябва да е изграждането на единно икономическо пространство.

Това е точно за нас. Вместо да влизаме в ЕС където не искат да ни приемат, по-добре да влезем в СБиР. Ще ви обясним защо.

Един от кл ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 85, June 2002
Китай в "Годината на коня"
Според традиционния календар Китай е в Годината на коня. Последните по-забележителни бяха през 1966 г., когато Мао обяви...
    Защо не ни искат
2002 г. ще бъде дванадесетата поредна година, през която богатият свят ще ни избяга напред, а бедният ще ни настига. Так...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com