Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

На дневен ред - Русия?

Ако САЩ победят, на дневен ред веднага ще бъдат Иран, Северна Корея и Сирия, а в по-далечна перспектива - Русия.

Защо Русия? Защото в САЩ знаят, че тя е основният им противник във военен аспект. Само Русия разполага с ядрен ресурс, който може да нанесе на САЩ унищожителен удар.

Ударът срещу Ирак, Иран и Сирия ще означава създаването на стартови площадки за настъпление и изолиране на Русия.

Войната срещу Ирак ще се отрази отрицателно по всички параметри върху интересите на Русия. По границите й ще бъде подпален дългогодишен пожар, нараства вероятността от появата на нови ядрени държави в района. Ще настъпи радикализиране на целия ислямски свят. Проблемите с цените на нефта също няма да са в полза на Москва.

Руши се цялата международна система и структурите, които бяха създадени с участието на СССР. САЩ останаха сами, но продължават да използват механизмите на студената война, настъпва хаос. В Москва си дават сметка, че ескалацията е реална и може да доведе до използването на ядрено оръжие.

Какво получи Москва като “благодарност” от САЩ - мрежа от заобикалящи я нови военни бази. В близко време те ще се появят и в Полша, България и Прибалтика, а част от иракската американска групировка ще остане в Грузия. Оттам е една крачка до руския Северен Кавказ.

В този хаос Русия има две възможности.

Първата е да продължи да се самозалъгва, да лавира, да говори за “реална политика” и същевременно да се примири с изключително опасната за нея сегашна и бъдеща обстановка.

Вт ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 95, April 2003
Тази - по-успешна
Американските генерали съобщиха, че тази война срещу Ирак ще надмине предишната от 1991 г. Понеже за сегашната още няма ...
    Има ли биоатака срещу България
Дали срещу България може да бъде използвано биооръжие? Има редица причини за допускането на такава вероятност. Биооръжие...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com