Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Родината на Homo Corruptus
Джамбулай Джамбуев

С приватизиране на икономиката върви и процесът на приватизиране на властта от задкулисния криминален “национален капитал”.

“Всяка държава е собственост на капитала, който е бил в нея инвестиран - каза в началото на XX век президентът на САЩ Удру Уилсън. В този смисъл той става национален капитал”.

В България не е така. Те са толкова национални, колкото и капиталисти. Става дума за няколко криминалисти, които първи се сетиха да разграбят чрез банките държавата. След това започнаха да си създават групи Г-8 и “Възраждане”. Заедно с “възраждането” растеше и смъртността сред тях. Ще продължи да нараства, защото криминалният произход на “националния капитал” определя и криминалния характер на битката за собствеността.

Реалната власт не е в парламента или в правителството. Това са само евтини марионетки. “Националните капиталисти” не се появяват там, защото биха се чувствали неуютно сред депутатската мизерия. Но настояват да бъдат защитавани от правителството и парламента. Защото били “национален капитал”. Пълна глупост. В съвременния свят не е важно дали собствениците на фирмите са българи, американци, руснаци или китайци. Важно е само едно - къде си плащат данъците и на кого връщат поне част от печалбата, която са получили възможност да реализират в България.

От тази гледна точка блъскащите се в гърдите като “национален капитал” са пълни мошеници.

Един от основните начини за избягване на данъците е регистрирането на фирми в райони с ниски данъци. Това не се отнася ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 99, August 2003
ACHTUNG BANDITEN
Преди години Тодор Живков записа Съветския съюз в конституцията. Сега комисарят от Европейския съюз Гюнтер Ферхойген ни ...
    Политическият живот в нова България през отминалия месец
Кобургготски на вълната на успехаПореден забележителен успех постигна първият секретар на НДСВ и председател на Министер...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com