Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Ставаме колонизатори в Ирак
Емил Писарев

Американските другари се погрижиха за нас и ни направиха колонизатори на Ирак, с което реализираха отдавнашната мечта на повечето българи да не работят нищо.

Но Буш хитро ни изпраща да помагаме в окупационната зона, дадена от него на Полша. Районът обаче се намира там, където няма и капка нефт, но има иракски шиити, които са управлявани от аятолах, живеещ в съседен Иран. Тези хора нищо не разбират от демокрация и имат вековна въстаническа традиция.

Шиитите са странно племе. Не се радват на окупаторите и стрелят по тях. Този техен обичай видяхме след като буш-мените влязоха в Ирак и ги освободиха от Саддам. Но те, вместо да се радват, започнаха да стрелят по освободителите.

Стрелят и сега. По този начин ще посрещнат и българските войници.

Преди войната всички мислеха, че американците ще разделят Ирак на три части - северна кюрдска, централна сунитска, и южна шиитска. Но те допълнително разделиха шиитите и отпуснаха на поляците централноюжната им част. Варшава от своя страна си покани помощник-окупатори сред които и България. Тази зона беше създадена от пет бивши окръга. Англичаните си заделиха част от провинцията Уасит, тъй като там има нефт.

Начинаещите колонизатори пазят не само шиитите, които са най-несигурният елемент в Ирак, но и района, който е най-силно свързан със съседен Иран, на когото пък Буш готви съдбата на Ирак.

Именно от иракския Наджаф, където се намира най-големият в света теологически ислямски университет, аятолах Хомейни, който се беше укри ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 99, August 2003
Пиратизаторите на България
Все още никой не може да отговори защо се случи всичко това в България. Кой и кога реши, и по какъв начин стана разграбв...
    86 на сто няма да гласуват
Българите виждат единственото спасение от появилите се след 1989 г. политици в ... Европейския съюз. Даже онези, които с...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com