Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Дали Буш става жертва на своята доктрина и ще бъде отстранен
Група за анализ на “Строго секретно”

Нещо става. Буш не може да докаже, че Саддам Хюсеин е разполагал с оръжия за масово унищожение, което беше основният мотив за започването на войната. Президентът на САЩ хвърли вината върху директора на ЦРУ - Джордж Тенет, който е на ръба на уволнението.

И информацията, че Ирак е искал да купи уран за ядрено оръжие от Нигер също е била фалшификат. Този път Буш хвърли вината върху британския премиер Тони Блеър, който вече има всички признаци на психопатия и също е пред уволнение.

Издънките продължават.

Какво става? Дали Буш се превръща в жертва на собствената си доктрина? Дали надцени възможностите си? Дали силите, стоящи зад него, вече го считат за изчерпан и са готови да го жертват? Или ще го изпревари вицепрезидентът Дик Чейни?

Къде е Доналд Ръмсфелд, който едва не плачеше от умиление, когато съзерцаваше американските танкове по улиците на Багдад? До каква степен е туширан конфликтът между Пентагона и Държавния департамент? Къде е заместникът на Ръмсфелд - Пол Вулфовиц, който беше основният идеолог на войната в Близкия Изток, а след това радваше публиката с откровенията си за необходимостта на присъствието на американската армия не само в Ирак, но в Сирия и Иран? Защо мълчи Белият дом, който преди това определи на ООН само ролята на участник в хуманитарните акции? Защо САЩ изведнъж се сетиха, че въобще съществува тази организация и искат да интернационализират войната?

Дали нещата в Ирак вървят толкова лошо, че Америка е готова да моли за помощ? Кой принуди а ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 99, August 2003
I love you, значи ще бъдеш убит
Американската администрация призна, че затъва в Ирак. Това направи Буш, който не скри загрижеността си за резултатите от...
    Всяка империя се ражда със зародиша на своята гибел
След Първата световна война президентът на САЩ Удру Уилсън представи идеята за “система от протекторати”, според която к...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com