Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Дайте шанс на... войната
08.2003

Сред оценките за писаното от мен преобладават крайните. На които не се харесвам, пишат, че съм последният пропагандист на поколението на 60-те години и че не трябва да ми се вярва. Не разбирам защо трябва да ме четат, за да ми съобщят, че не трябва да ме четат.

На които се харесвам, ме хвалят като публицист, който пише по-добре и от дявола и като най-влиятелното перо на България.

Предпочитам вторите. По-приятно е да те хвалят. Още повече, че отдавна съм привърженик на истинските истини, от които и най-истинската е поне малко неистинска. Заради това и до днес не мога да разбера защо китайската храна е най-лоша в Китай, защо в Куба пурите са само за чужденците, а в Русия комунизмът на бившия СССР е нелегален.

След този увод вероятно се досещате, че отново ще става дума за голямата политика.

След 11 септември прогнозирах какво ни очаква. Не сбърках много. Сега, след операцията срещу Ирак, бих могъл да напиша, че тя е само епизод от започналата грандиозна война, която, според инициаторите й, трябва да продължи десетки години и да включи целия свят.

Ако е така, особено тревожна става ситуацията около Северна Корея и симптомите, че САЩ вървят към нов конфликт. Преговорите за мирно уреждане не са в сценария на Белия дом. Данните за ядрения потенциал на КНДР отново са спорни, както и при Ирак. Но какво значение има това? Буш и Блеър вече се оправдаха заради лъжите си, че ще бъдат ... оправдани от историята и бога.

Присвояването на тази позиция не е резултат от слабо ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 99, August 2003
Войната за наркотиците
Производството на наркотици в Афганистан достигна нов връх. Операцията за унищожаване на плантациите с мак и коноп не да...
    Отново космически послания
Те са били тук преди започването на историята. Кацали са на Земята и продължават да кацат. Вече са се интегрирали с наши...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com