Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
MH370: следите водят към ИзраелМистериите с изчезналия самолет
Анализ на "Строго секретно"

 

От 8 март във въздушното пространство над планетата и във водите на световния океан се разиграваше и продължава да се разиграва една от най-странните мистерии на последните години.

Самолет на малайзийските авиолинии Боинг 777-200 ER, извършващ редовен полет МH370 от Куала Лумпур /Малайзия/ до Пекин /Китай/ "изчезна" с 227 пътници от 15 страни на борда и с 12-членен екипаж.

Въпреки спасителната операция, най-голямата в историята на подобни произшествия, която включваше самолети, кораби и спътници на няколко държави, самолетът, или останките от него, не бяха открити по маршрута или другаде в обхвата на полета – в морето и на сушата.

Анализираха се от най-големите специалисти версии – отвличане, саботаж, отклонение, самоубийство на капитана, и всичко, което може да се измисли в тези случаи.

Не беше обсъждан обаче един реален вариант, имайки предвид атаката на световното задкулисие срещу Русия и Китай, започнала още на 11 септември 2001 г., и продължила през войните в Ирак, Афганистан, Либия, Сирия, Югославия, Украйна и т.н.

Този вариант би могъл да е опит за безпрецедентна бактериологична война срещу Китай. И той знаеше за това. Или отвличане за кражба на най-малкия микрочип KL03.

И така, на 8 март 2014 г. споменатият полет 370 на малайзийските авиолинии от Куала Лумпур до Пекин изчезна и чак на 25 март някакъв спътник на австралийската авиокосмическа агенция забеляза някъде в Индийски океан обекти, които могат да са останки от самолета. Интересно как те не бяха потънали в океана от 8 до 25 март и защо, въпреки своята пределна видимост от водата и космоса, не бяха открити цели две седмици. След това се оказа, че става дума за грешка и търсенията се пренесоха другаде.

От 16 март САЩ, Русия и Китай отделиха свои военни спътници за координирано издирване на полет 370. В търсенето бяха включени даже атомни подводници на САЩ. Търсене се извършваше и над Киргизия, Казахстан, Туркменистан, Таджикистан и Узбекистан, където има изоставени съветски летища и военно-въздушни бази. Търсеха и над Пакистан и Афганистан.

След първите седмици на издирването беше съобщено, че последният контакт с полет 370 е станал от повърхността на земята и, че издирванията стават в 17 държави и над 5 милиона квадратни километра морска повърхност. Междувременно се появи и версия, че, ако е имало отвличане, похитителите могат да са от "организацията за освобождение на китайската провинция Синцзян", което означава, че може да става дума за някакво ново американско "активно мероприятие".

Междувременно и позицията на Пекин започна да се изостря и поискаха допълнителна информация от Малайзия какво е било на борда на самолета, още повече, че в него са летели и много китайци.

Фактите, които станаха известни от различни източници, бяха: на борда на полет 370 е имало подозрителен товар, пристигнал до Куала Лумпур по околен път. Товарът е пристигнал от САЩ до Сейшелските острови с намиращ се под американски флаг контейнеровоз Maersk Alabama, съпровождан от сътрудници на морска охранителна фирма Trident Group, основана от бивши офицери за специални операции на военноморските сили на САЩ. Фирмата се специализира в охрана на превозване на ядрени и биологични материали.

Корабът Maersk Alabama принадлежи на компанията Maersk Line, базирана в Норфолк /Вирджиния/ в съседство с главната база на атлантическия флот на ВМС на САЩ, управлявана от Waterman от Алабама.

На 17 февруари товарът е бил разтоварен от кораба Maersk Alabama и доставен до международното летище на Сейшелските острови и натоварен на рейс на авиокомпанията Emirates, летящ до Куала Лумпур. След междинно кацане в Дубай съпровождащите товара двама спецназовци бяха намерени мъртви на борда на контейнеровоза. Ставаше дума за сътрудниците на Trident Group Марк Даниел Кенеди и Джефри Рейнолдс.

На 8 март товарът е бил изпратен със злополучия полет 370 от Куала Лумпур към Пекин, но не е пристигнал до местоназначението. От този момент мистерията започна да се задълбочава. Над Южно-китайското море преди влизане във въздушното пространство на Китай самолетът се е отклонил от заявения полетен план и е поел курс към остров Диего Гарсия, в архипелага Чакос, разположен на 3450 км от точката на отклонението. Последното известно положение на МH370 е било над Индийския океан, на около 1600 км на запад от Пърт /Австралия/ - с една дума, в едно от най-затънтените места на Земята. Но само на Диего Гарсия, наред с всичко друго, се намират и станция за управление на спътниците на ВВС на САЩ, станция за мониторинг на системата за глобално позициониране на ВВС на САЩ, глобална късовълнова система за връзка на ВВС на САЩ, както и станция за следене за космическото пространство на САЩ и аварийна площадка за кацане на космически совалки. Това означава, че въздушното и космическо пространство в този район се контролира така, че и албатрос не може да прелети незабелязан, да не говорим за огромен Боинг.

На 8 март спътниците на споменатите държави наблюдаваха самолет в режим на реално време до неговото кацане на базата на военноморските сили на САЩ над Диего Гарсия, регистрирана като "западна площадка за кацане ETOP". Големи самолети там не кацат, въпреки че мястото е удобно.

Но след 8 март всичко се промени. Почти веднага на базата кацнаха четири пътнически самолета. Сред пътниците им обаче преобладаваха хората с титлата "доктор" – предимно специалисти епидемиолози и микробиолози от американския център за контрол и профилактика на заболяванията и техни китайски колеги. Не беше даден никакъв отговор защо тези експерти бяха докарани до Диего Гарсия.

Въпроси предизвика и странната логистика на движението на подозрителното карго, доставено от САЩ до Сейшелските острови по море, а оттук към Малайзия по въздуха и "изчезнало" 18-19 дни преди изпращането му в Китай. Може да се предполага дали ликвидирането на двамата споменати охранители е била рутинна част от операцията или те са разбрали какво охраняват и са проговорили, заради което е трябвало да бъдат ликвидирани.

Така или иначе това "нещо" е пътувало към Китай. Какво е било то?

Изчезналият самолет, както и много други, е бил оборудван със система за дистанционно управление, която позволява на специално обучени и оборудвани хора дистанционно да прехванат управлението на самолета, превръщайки го в безпилотен летателен апарат. Интересно защо израелската компания Ел Ал побърза да съобщи, че техните самолети не могат да бъдат дистанционно отвличани и имат противодействаща апаратура.

Мястото на последното търсене на полет 370 е на 2500 км от югозапад от Пърт /Австралия/. Ако пилотите или похитителите са имал намерение да кацнат на суша, те би трябвало да летят чак от Антарктика. Но това място са намира далеч от всички корабни и въздушни коридори.

От Диего Гарсия Боингът на полет 370 най-вероятно е излетял за Израел, където е кацнал на пистата на базата Неватим в близост до израелските ядрени инсталации Димона в пустинята Негев. Там споменатото "карго" заедно с чипа KL03 са били взети за "окончателна обработка".

И тази история няма да стане известна никога. Никой няма да опровергае написаното или ненаписаното. Това отново показва, че под въздействието на промиването на мозъците, човечеството губи и последните възможности за съпротива и оцеляване.

 


  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com