Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
Земетресението в Китай


Земетресението в Китай
САЩ-Китай-Русия-Европа
Документация "Строго секретно"

юли 2006 

 

Веднага след унищожителното земетресение в Китай се появиха версии за неговия изкуствен произход. Със сигурност не бяха изненада. За тази вероятност се говори доста отдавна. Спекулациите се засилиха особено след огромната цунами на 26 декември 2004 г. и земетресението с 9 по Рихтер, които убиха най-малко 300 000 души в Суматра.

Ужасното земетресение в Сичуан - Китай, се предхождаше от унищожителния циклон Наргис в Бирма, като и двете катастрофи може да са били причинени от целенасочена човешка дейност. Възможно ли е това?

Не е изключено. Аргументите "за" стават все повече. Ще припомним, че цунами от 26 декември 2004 г. вцепени човечеството. Това беше най-голямото земетресение след Аляска - през 1964 г. с 9,2 по Рихтер, и четвъртото най-унищожително след 1990 г.

Трусът, който удари индонезийския остров Суматра, беше в район, който геолозите подозират, че е земетръсен и в зона, в която индийската тектонична плоча се приплъзва под бирманското тектонично плато. Именно то скочи с около 5 метра и изтласка водата, която роди цунами.

И тогава се появиха слуховете за супер секретни военни опити на САЩ във водите на Индийския океан и предположението (виж "Строго секретно"), че във водите на океана е бил извършен мултимегатонен термоядрен взрив на дъното на Суматрийския разлом и че детонацията е причинила унищожителните вълни.

Няколко дни след тази катастрофа се появиха информации, че американският военен флот в Индийския и Тихия океан са знаели предварително за предстоящото събитие, за което е била предупредена военната база на САЩ на остров Диего Гарсия в Индийския океан.

Геолозите знаят, че земетресенията могат да се предизвикват и от човешката дейност - помпане на течности в земята, изпомпване на течности оттам, минен добив, ядрени опити, строителство на язовирни стени и др.

През последните години все по-често се говори и за експериментите на Никола Тесла, един от най-големите учени на XX век, откривателят на уникално улектро- и електронно оборудване и пионер на търсенето на свободната енергия. Тесла обаче никога не получи признанието, което заслужаваше за своите открития, повечето от които и до днес са неизвестни или унищожени, тъй като това не беше в интерес на американския и европейски капитализъм, особено в сферата на енергетиката.

Известни са обаче някои от опитите на Тесла с уреди за резонансна честота, от които например неговата сграда в Ню Йорк е започнала да трепери, а съседните са се напукали. След това Тесла се е хвалел, че може да разтресе с този малък като часовник прибор всички небостъргачи в града, а ако добави резонансна вибрация в голям мащаб, може да разцепи Земята на две. В статия от 11 юли 1935 г. в New American, озаглавена "Контролираните земетресения на Тесла", се казваше: "Експериментите на Тесла са предаване на механични вибрации през Земята, наречени от него "изкуство на телегеодинамиката", и бяха описани от учените като вид контролирано земетресение."

Статията цитираше Тесла: "Ритмичните вибрации минават през Земята с почти никаква загуба на енергия. По този начин е възможно да се предават механични ефекти на огромни разстояния и да се постигнат уникални ефекти. Откритието може да се използва с унищожителен потенциал във война..."

През 1978 г. се появиха статии, описващи колосалните последици, които могат да се предизвикат в земята и които бяха наречени "Ефект на Тесла". Според тях, електромагнитни сигнали с определени честоти могат да се предават през земята, за да образуват така наречените стоящи вълни вътре в нея. С интерферометрични техники тези гигантски стоящи вълни могат да бъдат комбинирани, за да създадат фокусиран лъч с огромна енергия. Те могат да бъдат използвани за предизвикване на земетресения в далечни точки на планетата. През 1981 г. американският ядрен инженер Томас Биарден нарече този феномен "Трансмитер на Тесла".

Няколко години по-късно започнаха да се появяват и първите информации за американската установка HAARP.

За какво ставаше дума? В арктическия район, на 450 км източно от Анкоридж (Аляска), Пентагонът построи мощен предавател, който може да излъчва лъч с над гигават енергия в горните слоеве на атмосферата. Наречен беше HAARP (High-Frequency Active Auroral Research Program). Експериментът включваше най-големия в света "йоносферен награвател", предназначен за зареждане на небесата на стотици километри над Земята с високочестотни радиовълни. След като съществуването на HAARP беше разсекретено учени предупредиха, че операцията има и секретна цел, в това число модифициране на климата, контрол на мозъка, предизвикване на земетресения. При излъчванията на HAARP може да се появи плазмен феномен, предизвестник на сеизмична активност и тектонично движение.

Тогава се появиха и предупрежденията, че учените, работещи в тази суперсекретна програма, може да не си дават сметка за потенциалния унищожителен ефект на HAARP, ако той е "Трансмитер на Тесла".

Технологията залегнала в HAARP е разработка на учена Бернард Ийстлунд, като Тесла е основният инспиратор на този йоносферен нагревател.

Земетресението на Суматра имаше странни предхождащи сигнали. На 28 ноември 2004 г. агенциите предадоха, че в течение на три дни 169 кита и делфини са излезли на пясъчния бряг на Тасмания, остров срещу южния бряг на Австралия. След това се появи информацията, че в океана е било проведено звуково бомбардиране или сеизмични тестове на дъното за нефт и газ в близост до Тасмания.

Импулсите под водата от 24 въздушни оръдия създават нискочестотен звук достатъчно мощен, за да проникне до 40 км под дъното на океана. Тези звукови оръжия са стреляли на всеки 10 секунди 10 метра под водата, 24 часа на денонощие, през 2 седмици. Вероятно те са предизвикали масовото самоубийство на китовете и делфините, чийто слух е като сонар и е много чувствителен.

На 24 декември 2004 г. стана земетресение със сила 8 по Рихтер на повече от 800 км югоизточно от Тасмания до Нова Зеландия. След това на 26 декември дойде и унищожителният трус 9 по Рихтер, който роди огромната цунами, която уби 300 000 души по своя път. На 27 декември нови 20 кита излязоха на пясъка на 180 км западно от Хобарт, в юга на Тасмания. Сеизмичните тестове за подводно търсене на нефт и газ бяха в същия район. може да се предполага, че подобни опити и в миналото са били причината за земетресение и цунами, но заради липса на информация, никой не е могъл да разгадае тяхната взаимовръзка.

Дали и земетресението в Китай беше резултат на манипулиране с "Трансмитера на Тесла" или с HAARP от американците срещу Китай.

Няколко дни преди земетресението, на 30 април и 1 май, Бирма беше унищожена от огромно наводнение и от тайфуна Наргис. Но почти никой не забеляза, че тропическата депресия, в която беше формиран Наргис, започна в Индийския океан много близо до мястото, където започна цунами на 26 декември 2004 г. На 29 април тайфунът Наргис вървеше право срещу Бангладеш, най-гъсто населената страна в света (160 милиона души са съсредоточени в делтата на Ганг.) Но на 30 април, Наргис внезапно промени посоката си и се насочи към Бирма (Мианмар), където удари делтата на реката Айейарвади с население от 7 милиона души


  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com