Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select LanguageKrassimir Ivandjiiski

Ядрената война върви отдавна


Ескалациятa беше светкавична

"

На 1 март Путин направи най-важното "оръжейно" изявление за последните 18 години и предупреди САЩ, Англия, Израел и Франция.

В първоначалния вариант посланието вероятно трябваше да е по-умерено. Но явно в Кремъл бяха получили информация за онова, което готвят САЩ и Израел в Сирия, под претекста на "правителствена химическа атака" в Гута да нанесат ядрен удар по сирийски обекти, инфраструктури и комуникации.

Тогава малко хора обърнаха внимание, че Путин предупреди, че ще противодейства с ядрен удар и срещу удари с тактическо ядрено оръжие.

Разбира се, не можеше да липсва и Англия, която за пореден път измисли някакво политическо отравяне от страна на Кремъл. На бивш агент на руското ГРУ. Ескалацията продължи с изпъждане на дипломати и т.н.

Други важни неща ставаха в САЩ и Израел.

След поредната бърза визита на Нетаняху в началото на март и срещата му с Доналд Тръмп от някои източници се разбра, че двамата били планирали атака срещу Сирия с тактическо ядрено оръжие за "обезглавяване на Сирия". Споменаваха се и ядрени заряди до един килотон, които могат да заслепят руските радарни системи, да унищожат руските комуникации в Сирия". Но заради несъгласието му, Тръмп уволни набързо държавния секретар Тилерсън, който е бил предупреден, че, ако говори ще бъде убит. На негово място беше назначен досегашният шеф на ЦРУ Помпео, известен ционист.

Времевият прозорец беше избран от Тръмп и Нетаняху така че да съвпада с изборите в Русия – 18 март, и с илюзията, че Русия няма да отговори заради тях.

На 13 март от американски източници дойде предупреждението, че войната ще започне през "следващите 36 часа", т.е. до 15 март с масивна ракетна атака срещу Дамаск и американски и израелски въздушни удари за унищожението на Сирия и убийството на президента Асад. Удари трябваше да бъдат нанесени и срещу руската въздушна отбрана, контролни центрове и руски самолети на земята.

През предишните седмици САЩ тайно прехвърляха самолети в Израел и Йордания, в това число F-35 и над 70 процента от всичките си F-22 /около 150/, т.е. целия американски летящ инвентар.

Русия най-вероятно изпрати комплекси С-400 и придвижи бойни кораби с "Калибър".

На 13 март началникът на генералния щаб на Русия Герасимов в оперативна обстановка в централния команден пункт в Москва отново предупреди, че Русия ще отговори, ако животът на руски военнослужещи и съветници бъде застрашен в Сирия. Отговор ще има не само срещу ракетите, но и срещу техните носители.

Веднага дойде съобщението, че се подготвя тест с новата балистична руска ракета с 15 хиперзвукови бойни глави "Сармат", онази, за която на 1 март говореше и Путин. Само една такава ракета може да унищожи САЩ. Намекът беше ясен.

На 13-14 март светът застана на прага на ядрения етап на Третата световна война с използването на ядрени оръжия от четвърто – пето поколение.

Всъщност той е започнал отдавна.

По принцип става дума за ниско обогатени микроядрени оръжия на бойното поле. Това са така наречените ядрени оръжия от 5-то поколение, напълно нов клас малки ядрени оръжия, които използват водород и/или дутерий, т.е. хибридни. Ако уранът е "натоварен" с достатъчно водород може да започне ядрен процес. "Натоварването" на урана с деутерий над известно равнище също стартира верижна ядрена реакция. Така се елиминира проблемът с така наречената "критична маса", която се нуждае от големи количества ядрен материал. Сега милиграми уран могат да се използват за производството на оръжия с размерите на оръжейни патрони.

1. Първото поколение ядрени оръжия вече са стари над 70 години. Те бяха ураново-плутониеви, много мръсни и много неефективни. Една нормална бомба от първо поколение освобождаваше около 20 килотона енергия, използваща около 8 кг уран-235 или около 1000 кг естествен уран.

2. Второто поколение ядрени оръжия бяха с гигантски мегатонни размери, двустепенните водородни бомби. Твърде големи, за да бъдат използвани.

3. Третото поколение ядрени оръжия бяха миниатюризираните оръжия на 60-те и 70-те години на ХХ век, използвани в американските ракети Trident и Minuteman.

4. Четвъртото поколение оръжия бяха неутронните бомби от 80-те години.

5. Петото поколение бяха въведени на бойното поле през 90-те години и вече не се нуждаят от допълнителна уранова среда. Това рязко намалява вторичният ефект на радиация и не се нуждае от достигането на критична маса. Тези най-нови оръжия от 5-то поколение имат ограничен радиоактивен ефект. Това ги прави най-доброто оръжие за модерните армии и за държавно спонсорирания тероризъм.

Те са лесни за производство и са много ефективни. Не е необходим никакъв ядрен реактор или големи заводи за тежки елементи. Масовото производство става бързо и лесно.

Ядреното оръжие от 5-то поколение се нуждае само от около 100 грама U-235, за да произведе сила на експлозията от 2 тона ТНТ. Силата се повишава с добавянето на малки количества уран.

Тази тайна беше укривана над 25 години, но сега е общодостъпна. Тези оръжия не произвеждат електромагнитен импулс – ЕМР, реално нямат радиоактивно замърсяване и съвсем малко радиация, която изчезва за няколко часа. Мощта им е много малка в долните килотони, започвайки от 0,5 килотона. Заради това те са много лесни за използване, за разлика от старите мегатонни чудовища. Тези малки неутронни бомби са прости и евтини за производство. Те могат да бъдат направени от използвани ядрени горивни елементи на атомните централи, които могат да се купят на черния пазар.

Този сценарий подкопава дългогодишните преговори за неразпространение на ядреното оръжие, които сега не отговарят на оръжията от 4-то и 5-то поколение.

Да разкрием някои от най-важните ядрени провокации на Израел и САЩ след 1990 г., т.е. след разпадането на СССР, което им даде възможност да се чувстват безнаказани.

Оклахома Сити /САЩ/

1993 г. – сградата на ФБР: едно от разклоненията на Моссад в САЩ – SPLC, разтревожено от нарастването на влиянието на патриотичната милиция, използвайки Тимоти Макуей, взриви сградата на ФБР. Но истинските организатори бяха Андреас Стросмейр и Даниел Спигелман.

Ню Йорк

1993 г. – Световният търговски център: През февруари 1993 г. бомба в камион най-вероятно ядрен заряд, беше взривена под Световния търговски център в Ню Йорк. Отново вниманието беше отклонено от Израел.

Куала Лумпур

1996 г. – кулите Кхобар: Кулите Кхобар бяха взривени. Израел съобщи, че това е направено от Хизбула, но американското военно разузнаване свърза операцията с Моссад.

Ню Йорк

11 септември 2001 г. стана страшната дата в историята на света. На нея започнаха едновременно няколко процеса.

На 11 септември 2001 г. започна гражданската война в САЩ, която завърши с преврат и суспендиране на конституцията на тази страна, в която оттогава има извънредно положение.

На 11 септември 2001 г. започна "войната срещу тероризма", използвана от глобалната клептокрация за опит за окончателно утвърждаване на своето доминиране и заграбване на ресурсите на цялата планета в Близкия Изток, Северна Африка, Европа, Централна Азия, Русия и т.н.

На 11 септември 2001 г. реално започна Третата световна война, чиито първи етап беше "войната срещу тероризма", за да се стигне до сегашната гореща война срещу Русия и Китай.

Именно това събитие стана определящо за началото на ХХІ век и вероятно ще остане такова до края на века с всички негови предвидими и непредвидими последици и процеси.

Става дума преди всичко за "ядрената истина", т.е., че за унищожението на Световния търговски център (СТЦ) в Ню Йорк бяха използвани ядрени заряди.

Всички запазили се все още видеозаписи (повечето от тях постепенно изчезват и са унищожавани от организаторите на тази терористична операция, както стана и с убийството на Джон Кенеди), показват, че двете кули са унищожени с ядрени взривове. За такива здания, традиционните методи бяха неприложими. Необходимо беше принципно ново нещо. И това ново беше намерено – ядрено разрушение.

Ще припомним, че точно 12 секунди преди падането на северната кула беше регистриран силен подземен основен трус и един вторичен трус. Магнитудът на земетресението надвишаваше 5,5 по Рихтер и показваше, че е предизвикано от не по-малко от 100 килотона подземен взрив. Реално магнитудът беше по-висок – 5,8, тъй като земетресението беше предизвикано от 150 килотонов ядрен взрив. Тези 12 секунди бяха необходими, за да може подземният ядрен взрив да изпари достатъчно количество гранитна и друга порода и да се изстреля нагоре като превърна тялото на кулата в прахообразна структура.

Според ядрени експерти това може да стане само с миниядрени бомби, заложени в централните колони на небостъргачите, детонирани отгоре-надолу и конфигурирани да се взривят нагоре. Само така може да се обясни онова, което се вижда. Ако са използвани бомби, които могат да унищожат една десета от сградата за 1 секунда, тъй като Северната кула беше 110 етажа, това ще отнеме приблизително 11 секунди и тъй като горните три блока на Южната кула се наклониха и бяха взривени като едно цяло, в този случай унищожението на тази кула отне само 9 секунди.

Бали, Индонезия

Огромният взрив в световния туристически център Бали (Индонезия) на 14 октомври 2001 г. в 23,10 ч. уби 200 души, рани над 400 и унищожи 47 сгради и над 100 коли, и не приличаше на нищо познато в досегашната история на тероризма.

Според официалната версия, за взрива е бил използван експлозив С-4. Но за взрива в Бали имаше още една версия, че е бил причинен от неконвенционално оръжие, най-вероятно ядрен микрозаряд – специална ядрена унищожителна муниция (Special Atomic Demolition Munitions – SADM).

Кратерът на мястото на взрива доказваше, че бомбата е била поставена в канализацията под пътя, на около 1,2 метра под неговото ниво. Дълбочината на кратера, в комбинация с неговия диаметър, показва дълбочината, на която е бил поставен взривът.

На направените случайни видеозаписи се виждаше ясно издигащата се гъба над мястото на взрива и характерните огромни пламъци, горящи дълго време. Това не се постига с нормалните експлозиви, тъй като те се взривяват и горят на равнището на земята, издигайки се толкова нагоре, колкото могат да бъдат издигнати от началния взрив и изчезвайки след 1-2 секунди.

Специалистите знаят, че само ядрена експлозия може да причини ослепителната бяла светкавица и последвалата я гъба с издигащи се високо нагоре пламъци.

Според най-добрите експерти по взривове в Бали е бил използван микроядрен заряд с еквивалент от 10 тона ТНТ.

Битката за Багдад

6-8 април 2003 г.: В битката за летището на Багдад, която започна през нощта на 4 април 2003 г., американците използваха тактическо ядрено оръжие, по-точно неутронна бомба, която ликвидира съпротивата на иракчаните на летището от няколко хиляди души, а заедно с тях и една американска дивизия, което беше първо използване на тактическо ядрено оръжие на съвременен военен театър.

Битката за летището на Багдад имаше решаващо значение за изхода на войната, и започна през нощта на петък, 4 април 2003 г. Тя беше изключително жестока и американците понесоха тежки загуби.

Тогава в Пентагона вероятно е било взето решението за използване срещу иракските части на летището на неутронна бомба. Най-вероятно между 6 и 8 април 2003 г.

Неутронната бомба, наричана усъвършенствана радиационна бойна глава, е специализиран тип малко термоядрено оръжие. Тя внася взривен и топлинен удар само на няколкостотин метра. Но в много по-голям район изхвърля масивна вълна от неутронна и гама-радиация, която може да проникне през стоманен щит или дълбоко в земята.

Радиацията е изключително деструктивна за човешкия организъм. Заради своята кратка разрушителност и липсата на разрушения в широк радиус неутронната бомба е особено ефективна срещу танкови и бронирани формации на бойното поле.

На 6 април 2003 г. в световните медии все пак проникнаха снимки на унищожени танкове и бронирани коли на американците, разхвърляни като консервни кутии около летището на Багдад. Това беше показано и по основните арабски телевизии като бомбата, унищожила и американски военни части.

По-късно се появиха съобщенията, че американците са започнали да отстраняват целия горен слой на почвата в района на летището и да я извозват с камиони. Имаше съобщения и за масов гроб (на иракчани и американци), което потвърждава тезата, че американците са бомбардирали и собствените войници.

И как е възможно 23 000 иракски войници, водещи боеве по онова време за летището, да изчезнат в едно мигновение! Отговорът може да е свързан с изчезването на 3000 американци, воюващи също за летището. В Белия дом са решили да ги жертват, за да елиминират съпротивата на Републиканската гвардия на Саддам около летището като използват тактическо ядрено оръжие, тоест неутронна бомба.

"Тора-бора", Афганистан

Прословутата пещера "Тора Бора, в която би трябвало да се крие Бен Ладен.

В Афганистан има над 40 такива пещери, подземни градове и галерии.

Географията и военната традиция превърнаха пещерите и подземията на Афганистан в адски лабиринт. Най-често изходите им се намират на километри от входа. По време на войната с руснаците тези пещерни лабиринти бяха строени или разширявани с парите на ЦРУ от моджахидините. Един от инженерите беше работещият за ЦРУ по онова време Осама Бен Ладен. Някои от огромните скривалища могат да поберат батальон, други – полк. В тях са и арсеналите, които американците искат да унищожат с въздушните удари.

"Тора-Бора" беше бомбардирана с ядрени бомби през 2003 и 2004 г., които проникват до 30 метра дълбочина и експлодират изгаряйки целия кислород в пещерата. Американците изтриваха следите.

Харири, Ливан

През октомври 2004 г. Рафик Харири подаде оставка като премиер и са присъедини към ливанската опозиция заради продължаването на пълномощията на просирийския президент на Ливан Емил Лахуд. Но Харири искаше и уреждане на южната граница с Израел, която да стане "граница на мира, а не на войната и терора".

Харири беше наричан в Бейрут "агент на капиталистите и ционистите". Но едновременно този мултимилиардер имаше и амбициите да превърне Ливан в най-големия банкер на Близкия Изток, а Бейрут – в столица на арабския свят.

На този фон убийството на Харири можеше да стане от спецслужба, която точно знаеше в коя кола от кортежа се намира Харири, по какъв път ще премине кортежът и т.н. Само това е достатъчно, за да се подозира, че убийството на Харири беше организирано от Израел, като налице бяха признаци, че взривът е бил миниядрен заряд. Само такъв заряд може да изкопае кратер с диаметър 10 метра, дълбок 4-5 метра. Освен това, от снимките, направени веднага след взрива, се виждаше характерната бяла гъба, издигаща се над Бейрут. Взривът беше толкова мощен, че изпочупи прозорците на сградите до един километър. Унищожени бяха фасадите, колите бяха разхвърляни като играчки. Бомбата беше толкова високотехнологична, че елиминира заглушителното оборудване, с което разполагаше кортежът на Харири.

Фукушима, Япония

В петък, 11 март 2011 г. в Япония започна "апокалипсисът". Земетресението беше от 8,1 до 9 бала по Рихтер, най-голямото в досегашната история на Япония. Последва колосална цунами, най-голямата в регистрираната история на света.

Вълната нанесе огромни щети и унищожения на населението и икономиката на Япония и я превърна в "страната на залязващото слънце" с взривяването на реакторите на атомната електроцентрала "Фукушима-1".

Последва най-голямата в световната история техногенна катастрофа, която затъмни трагедията в Чернобил стотици пъти. Последиците й ще се чувстват най-малко 100 години.

Едновременно се активира така нареченият сеизмичен Огнен пръстен на Тихоокеанската тектонична плоча, което започна със земетресението в Чили – на 27 февруари 2010 г., продължи на 22 февруари 2011 г. със земетресението в Нова Зеландия, пренесе трусовете и в САЩ – в разлома Нов Мадрид, напомпа супервулкана в Йелоустоун и удари Япония.

Бившият анализатор от NSA Джим Стоун твърди, че Япония, в деня на катастрофата – 11 март 2011 г., не е имало земетресение със сила 9 по Рихтер. Огромната цунами е била предизвикана от ядрени бомби в морето, а експлозиите в АЕЦ "Фукушима" и нейните реактори са били от миниядрени заряди, скрити в камерите за наблюдение, монтирани от израелската фирма за охрана, която дотогава отговаряше за сигурността на атомната централа и която една седмица преди фаталните събития си замина обратно за Израел. Мотивът – Израел и САЩ са наказали Япония за намеренията на Токио да обогатява урана за мирната ядрена програма на Иран именно в АЕЦ "Фукушима".

Сана, Йемен

В края на май 2015 г. Израел нанесе ядрен удар по Йемен. Разпространените в интернет видеозаписи показват пикселизирането, причинено от частиците от ядрената експлозия, които атакуват сензорите на камерата. Няма никакво друго обяснение за бялата плазмена топка, регистрирана малко преди колосалната детонация. Камерата никога не лъже.

Преди камерите на мобифоните или малките CCD-видеокамери, малки флуоресцентни лампи бяха използвани като детектори на ядрената радиация. Сега всеки мобифон или CCD-камера се превръща в неоспорим ядрен детектор.

Комбинацията на пластичните лещи на камерите и фотоелектрическия им ефект, произвеждан в чипа на CCD-камерите и присъствието на голям брой фотодиоди им позволява да действат като добри детектори на високо йонизирана радиация.

С насочването на камерата или мобифона към експлозията веднага може да се определи дали е ядрена или не. Когато CCD-чипът е претоварен от извънредна радиация, ще се пикселизира, показвайки бели искри по цялата картина на взрива.

Видеото в интернет от края на май е най-добрата досега демонстрация на йонна радиация, удряща рецептора на CCD-камерата. По същия начин перфектна демонстрация на ядрена експлозия може да е всеки мобилен телефон или CCD-камерна технология.

Тянцзин, Китай

В сряда, 12 август 2015 г. – в 23:33:57 ч. и в 23:34:27 ч. в контейнерния терминал на китайския град Тянцзин, който е съперник на Ню Йорк и Хамбург с 15-милионно население, избухна огромна техногенна катастрофа.

Първият взрив прогърмя с еквивалент 3 мегатона, след това последва още по-мощен – 21 мегатона. Нанесени бяха колосални щети на пристанището, околните жилищни и промишлени райони, със стотици жертви. Взривът беше видян и от Космоса. От последвалите взривове на различните химикали и продукти в терминалите, според някои китайски социални мрежи, токсичният газ стигна и до Пекин, който е само на 120 километра.

С една дума катастрофа, вероятно по-голяма и от бедствието във Фукушима през март 2011 г.

Взривовете станаха в пристанищната зона на Тянцзин, почти в полунощ на 12 август. английски източници веднага бяха готови с интерпретацията и съобщиха, че те са резултат на запалване на химически вещества в складовете на крупна китайска транспортно-логистична компания. Но това не беше истина.

Първият взрив, и особено вторият с мощност 21 килотона, нанесоха поражения като взривове на атомни бомби, унищожавайки околните здания и изпепелявайки всичко, като американските атомни бомбардировки на Хирошима и Нагазаки преди 70 години.

Съдейки по снимките, унищожени бяха и хиляди леки коли, подготвени за транспорт по море към света. И те бяха изпепелени като леките коли на паркингите в Ню Йорк около Световния търговски център на 11 септември 2001 г. от ядрените взривове, подложени под двете кули.

Странна беше връзката между взривовете в Тянцзин. Най-напред в пристанищната зона беше регистриран пожар, вероятно, за да привлече вниманието и да бъдат насочени камерите и фотоапаратите за заснемане на започващото "шоу".

Последва първият взрив със сила 3 килотона, а малко по-късно и вторият – със сила 21 килотона.

Взривът № 1 – по-малкият, стана в западната част на контейнерния порт и това беше взривът, от който са снимките с разпръснатите контейнери и кратерът, за който всички мислеха, че е от втория, големия взрив. Но не беше.

Взривът № 2 стана в източната част на контейнерния порт с огромна сила, като остави след себе си друг, воден кратер с площ от 15 декара.

Едно нещо е сигурно – срещу Китай беше нанесен удар с тактическо ядрено оръжие, най-вероятно на САЩ /или Израел/. Срещу Китай започна ядрена война.

Донецк, Донбас

Първата доказана ядрена атака срещу Донецк беше през август 2014 г., втората – на 8 февруари 2015 г.

Ядрената атака от август 2014 г. беше извършена с оръжие земя-земя, изстреляно от части на киевската хунта. Никакво конвенционално, термобарично или друго оръжие не би могло да направи това.

Доказателствата за ядрената атака са неоспорими. При анализа на видеоматериала се вижда, че жълто-оранжевият взрив е от алфа и бета радиация, която се генерира в атмосферата при детонирането на ядрената бойна глава.

Първичният взрив става на 300-1000 метра над земята, като пълното детониране е при удара в земята. За ядрения взрив са необходими около 3 секунди за пълната имплозия. Вероятно ядрената глава е трябвало да бъде взривена на по-голяма височина. Според размера на взрива, ядрената глава е мощност 5 килотона или по-малко. Същото показва и скоростта на движението на взривната вълна.

Има две детонации. Първата произвежда звуковата вълна на експлозията на обикновен взрив. Обикновено това е прикритието на ядрения взрив. Втората детонация е на повърхността и е от мини-ядрения заряд. Най-вероятно е използван Lance. Те действат по този начин. Украинците нямат такива оръжия. Някой им ги е дал или продал. Американците едва ли ще поемат такъв риск спрямо Русия. Заради това престъпниците вероятно са Нетаняху и Порошенко. Ако ударът е оставил кратер по-дълбок от 1,5 метра, това не е обикновен, а ядрен взрив.

Втората ядрена атака стана на 8 февруари 2015 г. Тогава жителите на Донецк станаха свидетели на експлозия с колосална мощ, която дойде от характерния гъбообразен облак. Първите предположения бяха, че става дума за взрив на ракета или на фабриката за химически продукти. Но взривната вълна, нейното разпространение, мощта и гъбата показват отново, че става дума за тактически ядрен взрив, отново с Lance, прикрит като стрелба с обикновена бойна глава на Точка-У. Епицентърът на експлозията беше в Куйбишевски район на Донецк, в близост до химическата фабрика. Властите на Донецк определиха, че това е атака с тактическа балистична ракета.

И в Украйна се води ядрена война.

Време е да спрем тези ядрени престъпници. Оплакването не върши работа. Ще се оплакваме на бабите си на онзи свят, където ще стигнем изненадващо бързо. Бягството също не е изход, тъй като вече няма къде да бягаме. Шегите свършиха. Започна кошмарът, който ще продължи.


  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2022, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com