Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
САЩ-ИРАН: барабаните на войнатаKrassimir Ivandjiiski

Published April 2010

 

 

 

Дали войната на САЩ и Израел срещу Иран наближава? Последните съобщения отново са тревожни. Според някои от тях американците са изпратили на военната база на остров Диего Гарсия в Индийския океан 195 "умни" насочвани бомби Blu-110 и 192 тежки Blu-117. Това съвпадна със спекулациите на някои експерти, че американските бомбардировачи са "готови да унищожат 10 000 цели в Иран само за няколко часа."

 


 

Подобни информации и дезинформации се появяваха и в миналото и по принцип Иран, Русия и Китай реагираха спокойно на тях. Но ако се поставят последните на фона на прогнозите за нов катастрофален финансово-икономически срив на САЩ, те могат да са наистина тревожни. Близостта на о-в Диего Гарсия до Иран може да се използва за американска атака срещу ядрените инсталации в Иран, като предвидените за атаката количества и тонажи бомби (чиято ефективност според повечето експерти ще е минимална) предполага използването на американски бомбардировачи.

При евентуална атака Иран ще противодейства с руските С-200, които ще чакат американските бомбардировачи В-52, с модифицираните Бук-Б1 за В-2, както и с китайската версия на С-300, комбинирана с Печора S-125 и Тор М-1 за директно унищожение на Blu-110 и Blu-117.

Атака на САЩ и Израел срещу Иран само за няколко дни ще се превърне в Трета световна война. Ясно е, че засега информационната война продължава и ескалира.

Президентът на Иран Ахмадинеджад в средата на февруари заяви, че Израел ще започне война "през пролетта или лятото, но все още не е взел окончателно решение." Едновременно Ахмадинеджад предупреди, че световните сили ще съжаляват за налагането на евентуални нови санкции срещу Иран.

 

Подготовката на САЩ и Израел върви по два канала. Първият е така наречената "нова политика" за привличане на всички страни около нови санкции срещу Иран. Но Русия, въпреки своята непоследователна позиция, свързана с доставките на С-300 за Иран, отговори, че е срещу "налагането на унищожителни санкции срещу Иран." Пекин пък е въобще срещу каквито и да било санкции.

Втората линия е подготовката на САЩ и Израел за военния вариант, който се разработва от 2003 г., т.е. веднага след инвазията на НАТО в Ирак. Според някои експерти войната срещу Иран ще е в рамките на следващите 18-24 месеца.

 

Началото ще е атака на Израел срещу Иран. След кратък ядрен обмен (разбира се, ако Иран притежава ядрени оръжия), светът ще потъне в хаос и страх. Войната ще се съпровожда от обмен на ядрени и био- удари, като целта ще бъде не само Иран, но и Китай. Войната ще продължи да се разширява. Световната инфраструктура ще престане да действа.

Това ще е само началото. След него ще започне истинската ядрена война с колосални унищожения. Населението на планетата ще бъде редуцирано поне с 50 процента.

САЩ и Израел могат да нападнат Иран по няколко начина, сред които:

  • израелските въздушни сили атакуват от Израел
  • военноморските сили на САЩ и Израел атакуват от северния район на Персийския залив
  • Израел и САЩ атакуват от Северен и Южен Ирак
  • възможни въздушни атаки на САЩ от американската база в Баграм в Афганистан
  • възможни американски атаки от държави в района на Каспийско море.

Най-вероятната опция ще бъде атака на американски самолетоносачни групировки в Персийския залив и с бомбардировачи от Диего Гарсия, подпомагани от израелски военни кораби и подводници, въоръжени с ракети с ядрени заряди.

Последиците за района ще бъдат унищожителни от ядреното замърсяване в радиус около 2000 км, в които влиза и България, в течение на първите няколко дни. Радиацията ще бъде много по-силна от катастрофата в Чернобил. Останалите райони на планетата ще бъдат заразени до 7-10 дни след атаката, в зависимост от силата на въздушните и водни течения. Радиоактивните наночастици ще атакуват директно човешката ДНК, което ще доведе до срив на неговия генетичен код.

САЩ вече удвоиха оръжейните запаси в Израел, които тази страна може да използва. Атаката вероятно ще започне, когато новата американска супертежка бомба (МОР) бъде готова. Пентагонът оказва давление върху Боинг да ускори производството и използването на бомбата до юни 2010 г., почти две години по-рано от началните срокове. САЩ ще използват и МОАВ. Взривът на въздушния вариант на тази бомба беше преди години в Ирак и Афганистан.

Атаките могат да бъдат нанесени само с участието на ВВС на САЩ, преди всичко на бомбардировача В-2. Ще припомним, че супербомбата (МОР) има такава унищожителна сила, че може да предизвика земетресение, което я определя като оръжие за масово унищожение. Една от версиите за земетресението в Хаити е дълбочинно използване на МОР. В-2 могат да носят две такива бомби и ще бъдат основна цел на иранската военна авиация. Заради това американците ще летят на големи височини и ще изстрелват самонасочващите се бомби далеч от целите, даже извън въздушното пространство на Иран.

Но тук се появява въпросът за тактиката на Техеран и кой ще удари първи - САЩ, Израел или Иран. Характерна е последната визита на Ахмадинеджад в Сирия и последвалите изявления, че техният съюз е непоклатим. Известно е, че между тях има и секретни клаузи, в случай на военна заплаха от страна на САЩ и Израел. Какви са те - никой не знае.


  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com