Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
Идиот е диагноза. За моите "връзки" с Zero HedgeИдиот е диагноза. За моите "връзки" с  Zero Hedge

Публикувано 01.2017

 

Красимир Иванджийски /Krassimir Ivandjiiski/

 

 

С разпростирането на истерията с така наречените "лъжливи новини" fake news, в САЩ и другаде, моето име се споменава напоследък /и преди това/ в контекста на "човек на КГБ – пропагандата" в някои американски и други сайтове, за които се говори, че са свързани с неоконсерваторите, ЦРУ,  Сорос, Ранд , Мoссад и т.н.

Това се нуждае от някои кратки съображения за истинските спонсори на истинските лъжливи новини.

  • Първо. Нямам нищо общо с КГБ, който беше закрит още през 1991 г., т.е. преди 27 години. Много от неговите началници /босове/ отидоха да служат при новите руски олигарси, често и в САЩ, вероятно и в ЦРУ.
  • Второ. И преди това /1985 – 1991 г./ по време на перестройката нямах нищо общо с КГБ и... ЦРУ, които реално бяха една и съща централа с Източен и Западен департаменти. И заедно работеха за унищожението на бившите социалистически страни.
  • Горбачов и Буш – старши са още живи, могат да потвърдят. Не е изключено някои от тези "взаимни услуги" да са активни и днес.
  • Трето. Бях първият анализатор, който разкри ролята на КГБ и ЦРУ в превратите в бившите социалистически страни през 1989 – 1991 г., както и ролята им в установяването на либералния капитализъм в самата Русия и нейното колонизиране от глобализи- рането.
  • Четвърто. Заради тези и други причини не бях /не съм/, "техен човек", каквото и да означава това. Обратното. Ще се върна на тази тема в близко време.

Имам две опции.

Първо – да вкарам в съда споменатите сайтове и блогове за клевета и набедява-не, т.е. че съм бил толкова глупав да работя за КГБ /или ЦРУ/ безплатно.

Второ – да вкарам в съда тези сайтове и блогове, за да покажат доказателствата, както твърдят, че съм работил за КГБ /или ЦРУ/, за да си поискам парите от тези агенции.

И в двата случая печеля. И в двата случая идиотът губи.

Идиот не е обида. Идиот е диагноза.

 

Красимир Иванджийски
декември 2016 г.

 

P.S. Що се отнася до появяващите се в тези сайтове "сензационни разкрития" и интерпретации на връзките ми с портала Zero Hedge /zerohedge.com/  eдна от моите фирми е регистранта на името на домейна на сайта  /регистрантът на този домейн е обект на Европейската обща защита на данните/. Те дори нямаха 30 долара за първоначалната регистрация.

Повтарям го отново на английски, за да го разберат по-дoбре – I repeat it in English: the registration of the domain name  Zero Hedge / the Registrant of this domain is subject to European General Data Protection Rules/

Това е моят скромен принос към Zero  Hedge, който  вероятно в момента е един от големите финансово- икономически сайтове в света.

 


  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com