Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
УЖАСЪТ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК РАСТЕ


Красимир Иванджийски /Krassimir Ivandjiiski/


Израел и САЩ играят руска рулетка


Published 25.10.2018

 

 

След провокацията на Израел на 17 септември, довела до гибелта на 15 руски военнослужещи и на руския Ил-20 ситуацията около Сирия рязко се влоши.

От 20 септември Русия установи безполетна зона над цялото Източно Средиземноморие и над Сирия.

Забраната за полети завършва на височина 5 км т. е. военните самолети на Израел могат да летят свободно на по-голяма височина.

Но именно там стават видими на големи разстояния и могат да бъдат унищожени от С-200, С-300 и С-400 на Сирия и Русия. С една дума полетите на израелските пилоти ще са самоубийствени.

Безполетната зона над Сирия е вероятно за въвеждане на нови руски системи или на подобни системи на Иран.

Русия поиска от Иран позволение за разполагане на изтребители и бомбардировачи на иранската военна база Нойе, което ще даде на руската авиация въздушно превъзходство над Сирия по всако време.

До 26 септември /б. р. - когато пишем тези редове/ ескалацията продължаваше. В Средиземно море навлезе военноморска групировка на САЩ начело със самолетоносача Хари Труман. Срещу флота на САЩ са около 25 руски военни кораби намиращи се в района от края на август.

От началото на септември започна и битката за Идлиб, която би трябвало да бъде последната голяма битка на войната в Сирия. Или първата голяма битка на Третата световна война?

Ясно е обаче, че фронтовете се оформиха още преди лятото, когато правителството на Башар Асад, подкрепяно от руските части, започна концентрация на сили и средства срещу съсредоточението на Ал Кайда и Ислямска държава, наброяващо, според някои източници до 80 000 терористи, подкрепяни и въоръжавани от САЩ, Израел, Британия, Франция и Турция.

За оправдание Западът отново прибегна към съчиненията за подготовка на някаква химическа атака на Асад срещу мирното население на Идлиб, като бяха задвижени и "белите каски", подразделение на Моссад и Mi-6.

Едновременно Лондон продължи карикатурната акция с "отравянето на Скрипал" и персонифицирането на извършителите от "руското военно разузнаване".

САЩ изпратиха есминци и подводници в Източното Средиземноморие с крилати ракети.

Президентът на Франция Макрон обясни "възобновяването на войната в Сирия" на своите дипломати и заяви, че ще се присъедини към атаката на САЩ.

Същото направи и Тереза Мей в Лондон.

В Техеран се проведе срещата Путин, Хаменей и Ердоган за изясняване на позициите. Въпреки някои противоречия беше потвърдено съгласието по основните въпроси, т.е. неделимостта и териториалната цялост на Сирия и нейната светска ориентация и правото на сирийския народ да избира лидерите в свободни избори.

В отговор Русия засили своята групировка и започна в Средиземно море най-големите военно-морски маневри след 1990 г. На 17-и септември дойде и провокацията на Израел, Франция и Англия със сваления руски Ил-20 над базата Хмеймим.

Разбира се, във Вашингтон Тел Авив, Лондон и Париж си дават сметка, че са загубили войната в Сирия. Заради това техният нов план излиза извън нейните предели с провокиране на конфликт с Русия, т.е. на нова голяма война, която неизбежно ще стане световна.

Така се оформи и основният фронт: САЩ и Израел срещу Русия и Сирия.

Тръмп е изцяло под контрола на Тел Авив.

И отново:

  • ционизмът иска война;
  • "дълбоката държава" иска война;
  • билделбергите искат война;
  • Комитетът на 300-те иска война;
  • НАТО иска война;
  • Тел Авив и Саудитска Арабия искат война;
  • Лондон и Париж искат война;
  • военно-промишленият комплекс на САЩ иска война;
  • шпионската общност на САЩ и Англия искат война;
  • корпоративна Америка иска война.

На сцената в Белия дом изплува крайният ционист Джон Болтън, който е и архитект на схемата за Голям Израел, и на плана, обявен през 2007 г. от генерал Уесли Кларк, че САЩ ще атакуват 7 държави за 5 години. Стигнаха обаче до Сирия и спряха. Сега са в отстъпление.

Русия направи късо съединение в съчинената от Запада война в Сирия през октомври 2015 г. Путин не влезе на сирийския военен театър за да губи. Кремъл добре знае, че истинският дизайн зад тази война са проектите за Голям Израел в Близкия Изток и за Нова Хазария в Украйна на световния ционизъм и има волята да ги терминира.

Но и Тръмп, ако не започне поредна война заради Израел срещу Русия, ще е обречен на изборите през ноември и след това отстранен. Значи, изборът му е "война или война".

Пейзажът преди войната е сложен.

Лондон и Париж реанимираха своята колониална политика от времето на краха на Отоманската империя и разделението на Близкия Изток.

Стратегията на Израел е формиране на Големия Близък Изток, съчинен през 2001 г. от тогавашния държавен секретар Дик Чейни и адмирал Артур Цедровски, според който не само Близкият Изток, но и половината свят трябваше да бъде унищожен и техните икономики глобализирани, т.е. също унищожени, със съвпадение на целите на Пентагона и Тел Авив.

Пентагонът иска да контролира ресурсите на Близкия Изток чрез Израел, който иска да постигне ситуация, в която никоя от съседните държави да не е в състояние да му се противопостави.

Ердоган влезе в конфликт с Нетаняху заради Северна Сирия, с Макрон – заради идеята на Париж за създаване на независим Кюрдистан в Сирия, и със САЩ, които открито искат да елиминират Ердоган като лидер на Турция и да инсталира там Гюлен.

Но след 7 години война сирийската държава оцеля и с нейните съюзници – Русия, Иран и Хизбула, побеждава джихадистите и техните покровители САЩ, Израел, Англия, Франция и Турция.

От военна гледна точка операцията на въоръжените сили на Сирия и нейните съюзници може да завърши само по един начин – с пълен разгром на намиращите се на територията на Сирия терористични банди. Резултатът може да бъде само един – разгром на бандитите.

Неизбежността на това разбират и в САЩ, Израел, Саудитска Арабия, Англия, Франция. Разбират я и самите бандити.

Заради това битката на Идлиб още преди нейното начало престана да е чисто оперативно действие и се превърна във важен субект на международната и вътрешната политика на ключови западни държави – САЩ, Франция, Англия, ФРГ. Но дали Европа е готова в течение на три месеца да получи отново 3 милиона бежанци, както стана през 2016 г.?

От военно-политическа гледна точка Сирия, Русия и Иран вече спечелиха войната и преминават към фазата на мирно регулиране на последните нерешени проблеми между правителството на Башар Асад и умерената опозиция. Това означава и позорен финал на американо-израелската кампания в района на Големия Близък Изток, Големия Израел и т.н.

Белият дом одобри нов План на САЩ за Сирия, който предвижда американско постоянно присъствие в страната и незаконно окупиране в Северна Сирия на така наречения кюрдски район, реанимиране на "Асад трябва да си отиде", разпалване на нова война в Ирак.

С приближаването на "часа Х" за Идлиб напрежението във военната и информационната война ще продължи да нараства и ще стане най-крупното сражение на сирийската война.

Залогът е голям – новата геополитика в Близкия Изток.

 

 

 

 

 


  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com