Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
ИСТОРИЯТА НИ УЧИ , ЧЕ НА НИЩО НЕ НИ УЧИ


 

Красимир Иванджийски /Krassimir Ivandjiiski/

 Published 25.10.2018 

 

 

 

 


И тази година пред икономическия форум „Валдай“ Путин каза много важни неща, които засягат не само руснаците, но и всеки човек на планетата.

На 19 октомври Путин очерта новите правила на поведение в глобалната геополитика, като предупреди САЩ, НАТО, Англия и Израел, че провокациите и опитите за подкопаване на Русия имат граници. „Не се опитвайте да преминете тази линия, защото след нея ще ви посрещнем с ядрени оръжия“.

 

 


Това беше първото важно нещо, с което Путин припомни, че ядрената доктрина на Русия не е на изпреварващия, а на насрещно-ответния удар, т.е. ядрените оръжия на Русия ще бъдат използвани срещу противника, започнал срещу Русия ядрена атака, т.е. отговор с насрещна атака.

Най-важното обаче е, че Путин отново акцентира върху реалната опасност от ядрена конфронтация.

 

 


Всъщност и преди това Путин казваше, че Русия ще отговори на всеки ядрен агресор при всякакви обстоятелства. Това бяха сериозни думи на човек, който има оръжията, който знае как ще ги използва, но ще ги възпира до последния момент. След което обаче има само една опция – да отговори и унищожи агресора.

И въпреки че думите на Путин „кой ще отиде в рая или в ада“ бяха метафора, те ми напомниха времето на Карибската криза, когато светът също беше на косъм от гибелта.

Тук ще направя едно пояснение за насрещно-ответния удар на Русия. Той като Русия /а и Китай/ вече разполага с хиперзвукови ядрени оръжия от няколко типа / сухоземни, въздушни, морски, космически/, даже ако бъдат изстреляни след започналата вече ядрена атака срещу Русия, те ще унищожат всеки противник наистина мълниеносно, т.е. това ще е ответно-насрещен, но реално ще е изпреварващ удар. А повечето от изстреляните вече ядрени оръжия на противника ще бъдат елиминирани преди долитането им до целите в Русия в 90% от С-500, и още по-новите версии С-600 и С-700.
Във „Валдай“ Путин не се хвалеше, че има хиперзвукови ядрени оръжия. Той просто съобщи, че те вече са разположени. Това беше последно предупреждение към онези, които трябваше да го чуят. Кои са те?

Отговорът е ясен – САЩ, НАТО, Англия, Израел, режимът в Киев.

Ще започна със САЩ. Погледнете какво се твори в света?
Концентричните кръгове около Русия се свиват, по цялата дъга на нестабилността от Централна Европа, Балканите, Черно море, Близкия Изток, Закавказието, Централна Азия... Русия е обкръжена от десетки военни бази на САЩ, постоянно е провокирана с конфликти, подклаждат се русофобските настроения, насъскват се американските сателити към недружествени действия, Белият дом въвежда различни санкции, от Русия са откъсвани територии, които са в зоната на нейното икономическо и политическо влияние – Грузия, Молдова, Армения, Азербайджан, Киргизия, Казахстан. За Украйна няма какво да се говори.

Русофобията стана норма на поведение на Запада, провокиращо Москва към ответни мерки.


В света наистина мирише на Голяма война.


Истина е, че Русия проведе неотдавна най-големите военни учения „Восток 2018“, в които участваше една трета от руската армия, и събра в Средиземно море морска ескадра от 26 кораба.
Но Русия и тук просто очертава линията, зад която Вашингтон не трябва да преминава. Зад тази линия Русия ще трябва да направи избора – да воюва или не. И Путин предупреди – изборът е ясен.

 

 

 

 

По същото време, когато той се изказваше във „Валдай“, САЩ и НАТО провеждаха своите най-големи маневри след 1990 г. в Норвегия – участието на 45 000 военнослужещи от всички страни – членки. Ученията ще продължат 2 месеца.

В деня на започването им на 3 октомври САЩ, за първи път след Студената война, заплашиха Русия с директна атака. Посланикът на САЩ в НАТО обвини Москва в нарушаване на Договора за средните и малки ракети и съобщи, че Вашингтон ще ги унищожи с изпреварващ удар.

Но по същото време именно САЩ нарушават договора – разполагат  противоракетните системи Мк-41 в Полша и Румъния. Именно техните ракети могат да бъдат превърнати само за няколко часа в крилати ракети със среден радиус на действие и са грубо нарушение на споменатия договор. Още по-лошо – те могат да са въоръжени с мини ядрени бойни глави за изпреварващ удар.


Това е и една от причините, заради които Путин предупреди, че ако бъдат изстреляни такива ракети срещу Русия, тя ще трябва да вземе светкавично решение и да изстреля всичко, което има срещу САЩ и базите на НАТО още преди да бъде унищожена. Това е насрещно-ответният удар, който ще бъде хиперзвуков, т.е. изпреварващ.


Едновременно САЩ сключиха договор с Полша за разполагане на нейна територия на военни дивизии, което пък е нарушение на договора „Русия – НАТО“.


Ситуацията в Украйна е все по-тясно свързана със САЩ и Израел. Особено след преврата през 2014 г. на ционисткия режим на Порошенко в Киев, двата военни фронта – в Сирия и Донбас, действат като скачени съдове.


Събитията, които доведоха в Сирия и в Близкия Изток до разгрома на Ислямска държава през есента на 2018 г. доказват едно нещо – Тръмп и Нетаняху искат да въвлекат Русия и Китай в ядрена война.
В Тел Авив и Вашингтон бързат докато Русия и Китай не са въвели напълно своите нови оръжейни системи.

И тук предупреждението на Путин е недвусмислено – ако Израел и САЩ използват ядрени оръжия за атака срещу Сирия и руските сили в Сирия, а именно такъв е планът – ответният удар ще бъде унищожителен.
От Москва предупредиха, че знаят всичко и следят отблизо ядрените оръжия на Израел. Няма никакви конспирации – всичко е ясно, ако посмеете, ще бъдете унищожени.


Това отговаря и на невменяемото поведение на Тръмп, Джон Болтън, Джина Хаспел и Нетаняху. Тези психопати са част от дългосрочната стратегия на „дълбоката държава“ в САЩ – ядреният Армагедон на конфликта в Сирия.


Едновременно с разгрома на Ислямска държава на преден план излиза Украйна, която е предпочитан избор за стартиране на Третата световна. Украйна вече е алтернативата на Сирия като място за началото на войната. Оттук САЩ заплашиха Русия с военноморска блокада. Алтернативно Киев може да започне нова война срещу Донбас.

 


Тръмп, Порошенко и Нетаняху играят ядрен покер. Но докога ще издържи търпението на Русия?


Ако режимът в САЩ използва една от горните входни точки като начало на конвенционална война, тя веднага ще ескалира до ядрен обмен.


Ако Тръмп загуби междинните избори за Конгреса на 6 ноември и бъде отстранен от властта, на сцената ще се качат отново неоконсерваторите от мафията Буш – Чейни – Клинтън.
Ако Тръмп спечели изборите за Конгреса, ще се появи друг въпрос – ако прекрати войната в Сирия, което едва ли ще се случи, къде ще започне нова? Вариантът с Украйна е най-привлекателен за Белия дом.


Нищо ново. Стратегията на Запада спрямо Русия винаги е била въвличането й в голяма война. Плацдармите за реализацията на тези задача сега са два – Сирия и Украйна, където започва и църковен разкол, т.е. войната няма да е срещу Донбас, а вътре в Украйна, което трябва да провокира Русия да се намеси, за да спре кръвопролитието.


Именно за това говореше Путин на „Валдай“.


Путин възражда Русия с ново място в света и в нови условия, въпреки всички икономически и идеологически недостатъци, и я готви за голяма война. Всъщност вече е по-готов за нея от САЩ и Запада. И предупреждава за пореден път, че Русия никога няма да допусне война на своя територия и че нейният насрещно- ответен удар реално ще бъде изпреварващ хиперзвуков.


Войната е на прага. Путин прави всичко възможно да я предотврати или отложи.

Но трябва да помни, че и Сталин правеше всичко в същата посока, докато в ранната утрин на 22 юни 1941 г. Хитлер го изненада и започна Втората световна.

И че историята ни учи само на едно нещо – че не ни учи на нищо.

 

 

 


  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2022, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com