Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
ПЪРВО ПРАВИЛО-НЕ ВОЮВАЙ СРЕЩУ РУСИЯ


ПЪРВО ПРАВИЛО-НЕ ВОЮВАЙ СРЕЩУ РУСИЯ

 

 

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски

Published 22.12.2018


Играта на САЩ на "руска рулетка" с войната и мира продължава.

От есента на 2018 г. САЩ все по-усърдно въртят барабана на револвера. Вдигат го към главата си и натискат спусъка. Раз – няма изстрел. Зареждат пак – отново имат късмет. И още веднъж...

Продължават с упорството на психически  самоубиец.

Рулетката, както е известно, е руско откритие. Трудно е да се спечели срещу страната, която някога я е измислила, и която и днес предупреждава – махни този пистолет, внимавай, не знаеш какво правиш, ще свършиш зле.

Но САЩ продължават да натискат спусъка на новата голяма война.

Началото в ядрената област със сигурност беше при Джордж Буш – младши, който през 2001 г. излезе от Договора на противоракетната отбрана от 1972 г., който беше фундаментът на глобалната сигурност. Тя започна да се разпада, и въпреки че сме специалисти в ракетно-ядрената област, в момента не можем да кажем дали все още има някой действащ договор.

След излизането на САЩ от Договора за средните и малки ракети и Договорът за стратегическите нападателни оръжия – СНВ-3, става безпредметен с новите класове ракетни носители и ПРО на САЩ в Европа.

Както обикновено, за да прикрият нарушаването на основните международни договори, САЩ и Англия пускат димни завеси – санкции срещу Русия и Китай, излизане от договора с Иран, активиране на терористите в Сирия, използване на ново плазмено оръжие в Гърция и Калифорния, разклащане на ЕС чрез Брекзит, дестабилизирането на Германия и Франция, които участват в "Северен поток – 2" и т.н.

За Меркел подготвиха самолетна катастрофа преди срещата на Г-20 в Буенос Айрес. Спаси се на косъм.

Спрямо Макрон, който прави някакви опити за самостоятелност, се опитват да яхнат новата Френска революция.

Париж и Берлин са важни части от хоризонталната ос на подготовката на войната в Европа: Париж – Берлин – Варшава – Киев.

 

От другата страна хунтата в Киев беше активирана с провокацията в Керченския пролив и събора за някаква автокефалия.

Активира се и вертикалът на европейската американска и натовска военна конструкция – от Прибалтика до Черно море: Естония, Литва, Латвия, Румъния и България, с разполагане в тях на нови оръжия и части и с въвеждането от 2020 г. на новите ядрени бомби В 61-12.

Целта е превръщането на Източна Европа в плацдарм на голямата война и в пушечно месо срещу Русия.Всичко напомня формирането на фронтовете в навечерието на Втората световна война. 

Но Путин бързо успя да върне статута на Русия като суперсила с въвеждането на хиперзвуковите оръжия.

В Буенос Айрес, Русия, Китай и Индия създадоха нов троен съюз, който реално включва половината човечество и е по-мощен от атлантически съюз на САЩ и НАТО.

В тази ситуация единствената възможност на Вашингтон за дестабилизиране на Европа и Русия е Украйна, под претекста на "анексиране на Крим", "агресия срещу Украйна" и т.н.

Самолетите – носители на новите ядрени бомби В 61-12, вече са в Италия, Германия, Полша, Белгия и Холандия. Завършва формирането на европейската ядрена триада "земя-море-въздух" по границите с Русия.

Това създава в Европа нова реалност, която вече съчетава военната и геополитическата атака срещу Русия с бойното поле в Източна Европа и Украйна, които в новата технологична система нямат никаква стойност и тежест, освен да бъдат използвани като пионки и пушечно месо, както във Втората световна война.

За тяхна трагедия, западните европейци твърде много се вживяха в ролята си на васали на САЩ от времето на Втората световна, а източноевропейците – от времето на разпадането на СССР.

Това пък е подчинено на илюзията на САЩ, че Русия може да бъде принудена да съществува като васална държава.

По-просто казано, официален Вашингтон и досега не е разбрал и усвоил две основни правила на геополитиката и войната  /които бяха отбелязани  от водещи анализатори на Запад/:

  • първо правило – НИКОГА не воювай срещу Русия;
  • второ правило – никога не воювай срещу РУСИЯ.

САЩ не могат да усвоят този урок и ще завършат със съдбата на Наполеон и Хитлер.

Европа може да се спаси само, ако излезе от сценария на САЩ и НАТО.

Европейците не са застрашени от руска агресия, но са застрашени от агресията на Вашингтон срещу Москва.

Ако американските неоконсерватори и "дълбоката държава", заедно със своите израелски съюзници, разпалят война срещу Русия, цяла Европа ще бъде унищожена. Този път завинаги.

Търпението на Русия се изчерпва и се връща към изпитаните военни максими:

  • максима първа – танковият евротуризъм по посока на Берлин и Ламанша е много по-полезен и ефективен от учебните танкови биатлони;
  • максима втора – договороотстъпчивостта на Запада с Русия е право пропорционална на числото на ядрените бойни глави на Русия и на тяхната скорост и време на долитане до противника.

Преди две години написах, че единственото разумно нещо, което Тръмп може да направи е да отиде в Москва и да подпише капитулация и след това да се заеме с решаването на проблемите на САЩ. Нещата в US-бардака са страшни.

Що се отнася до Източна Европа, нещата пък са направо трагични – деинституциализиране, маргинализиране, демографска криза, финансова черна дупка, в която изчезнаха над 2 трилиона евро, откраднати от местните мафии – слуги на САЩ, които пък продължават да си играят на руска рулетка и да дърпат спусъка. В момента в Украйна.

Ще ви припомня, че преди Втората световна война съветското командване очакваше главния удар на Третия райх именно в Украйна.Но за това в САЩ не са чували, както и за споменатите две основни правила.

Всъщност, какво може да се очаква от държава, която е собственост на една фалирала банка, бълваща зелени хартийки без покритие, с фалшиви златни резерви, пълни с волфрам, която има над 1 квадрилион дългове (въпреки че съм професор, не знам как се изписва квадрилион), лъжейки, че са кацали на Луната няколко пъти.

Всъщност последното е най-малката им лъжа.

Бъдете здрави през 2019 година.

 

 

 

 


  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2022, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com