Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
За "случая Сет Хетена" и Trump/Russia


За "случая Сет Хетена" и Trump/Russia

 

 

Красимир Иванджийски /Krassimir  Ivandjiiski

 

18 януари 2020

 

 

На 17 и 18 октомври и на 9 и 17 декември 2019 г. на туитера Seth Hettena@seth_hettena’s, сайта trump-russia.com и блога на журналистa Сет Хетена се появиха постове и публикации, засягащи ме с клевети и обиди, разкриване на лични и фирмени данни, оспорване на доброто ми име като журналист с дългогодишна практика, зловредни внушения, обиди към читателите ми, конспирологични провокации, грубо нарушение на авторски права и т.н.

Въпреки че съм около 50 години в световната журналистика не бях чувал за Сет Хетена и се наложи да проверя достъпната информация за него в Интернет.

Живее с Сан Диего, Калифорния, няма посочен адрес, на който да бъде призован, бил работил за Асошиейтед прес, сега е на свободна практика... Има туитер с 4624 туитера. Специализира се в различни конспиративни хипотези.

Една от тях е изложил в книгата си Trump/Russia: A definitive History, в която "...конспиративно разглежда връзките на президента Тръмп в рамките на скандала "Тръмп-Русия". Книгата се продава в интернет.

 

Хетена твърди, че към мен, моя вестник "Строго секретно" - в книжен и интернетен вариант /strogosekretno.com/ от 1994 г., към една от моите фирми "АБЦ Медия", която е регистратор на домейна zerohedge.com и т.н., се бил насочил случайно.

1. И така, на 17.10.2019 г., на туитъра си Сет Хетена е публикувал "сензационни разкрития", че "популярният финансово-конспиративен блог ZeroHedge.com е регистриран в София /Nota Bene - регистриран е домейнът на сайта, който може да бъде регистриран и от Занзибар/ от Красимир Иванджийски, бивш "министерски официал, който публикува про-Путин истории в своя таблоид "Строго секретно"  и т.н.

2. На следващия ден - 18.10.2019 г, в туитъра на същия Сет Хетена в поддържаната от самия него "дискусия” се появява "обвинението" лично от Хетена, персонално срещу мен, че "Красимир Иванджийски е антисемит", като се сочат заглавия от гостуващи статии на уебсайта strogosekretno.com, които са и от американски  автори , широко достъпни на много други места в Интернет, в това число и в САЩ. Свободата на словото в България, както и в САЩ е свещена и неприкосновена и опити за цензуриране са недопустими.

3. Регистрацията на домейна на Zerohedge.com от моята фирма "АБЦ Медия", регистрирана в България, не е никакво "разкритие на Хетена", даже е закъснял с над 10 години. Информацията е достъпна в съответните регистри от 2011 г. Тя фигурира и долу на първа страница на сайта zerohedge.com - Copyright ©2009-2020 ZeroHedge.com/ABC Media, LTD.

Опити за вредителство срещу моя фирма, регистрирана в България, или срещу моя вестник, се преследват според законодателството на България.

4. По отношение на обвинението в "антисемитизъм" се почувствах дълбоко омерзен и оклеветен.

- Обвинението в "антисемитизъм” е груба клевета и обида към моята 50-годишна кариера като журналист, издател, политик и т.н. Това е клевета и спрямо моята дългогодишна журналистическа работа в различни райони на света, в това число в Юга на Африка през 1985-1990 г. в изпълнение на Резолюцията на Съвета за сигурност на ООН срещу апартейда и ционизма.

Ще припомня, че тогава бях първият журналист от Източна Европа , влязъл в ЮАР и Намибия по времето на апартейда и расизма. Има фундаментална разлика между антиционизъм и антисемитизъм. 

-Обвинението в "антисемитизъм" е груба клевета и обида и към на паметта на моите родители, тъй като фамилията Иванджийски е известна в България и Европа като антифашисти и антинацисти преди 1944 г. и по време на Втората световна война. Баща ми - Иван Иванджийски, по време на антифашистката съпротива в България преди 1944 г. е в затвора с дългогодишна присъда от фашисткия режим.

-Това е обида и спрямо паметта и приноса за САЩ на дядо ми по бащина линия - Васил Иванов Добрев, американски поданик, който в периода 1910-1922 г. е живял в САЩ и е работил в Мичигън, Чикаго, Милуоки и др. Васил Иванов Добрев е и военен ветеран от армията на САЩ през периода 1916-1918 г. и е получавал военноинвалидна пенсия от правителството на САЩ след връщането си в България.

5. Друга публикация на Хетена на неговия сайт Trump-Russia от 09.12.2019 г. и 17.12.2019 г., отново в конспиративния репертоар - Zero Hedge, Russia and the Business of Conspiracies, съдържа повторения или перифразиране на цитираните по-горе и други манипулативни внушения от Хетена и негови източници   - "конспиративен блог", дезинформационна операция, Sorcha Faal, " Сечин в Мозамбик" , наркотрафик през Мена /Арканзас/, Дон Тръмп-младши, Найджъл Фараж, Кети Хопкинс, "про-Путин", "про-Тръмп", "читатели - расисти, антисемити, глупаци, ", антисемитски боклук, сеене на омраза "крайно десен издател", "Дугин"  и др.

Този микс от забележителни характеристики, от професионална гледна точка е трудно постижим даже за моя 50-годишен професионален опит с над 50 000 публикации и анализи, няколко книги, филмови сценарии, гостуващ лектор и т.н.

Но този микс е някакъв опит на Хетена за скалъпване на конспиративна хипотеза в контекста на книгата му, която се продава в интернет. Не е показано колко бройки са продадени.

6. Нарушенията на Хетена не свършват дотук.

Става дума за приложения към неговата публикация "Zero Hedge, Russia and the Business of Conspiracies", в pdf формат - учредителен акт на регистрацията на фирмата на Красимир Иванджийски "АБЦ Медия".

Придобиване на този акт може да стане само с електронен подпис от България ,т.е. по какъв начин Хетена е стигнал до рагистрацията и защо я е  разпространил с моите лични данни .

Още по-важно е, че откритото публикуване в интернетното и друго пространство на най-важната лична данна за всеки човек – неговият Единен граждански номер, /което вече има за мен много отрицателни и скъпи последици/ е най-грубото възможно нарушение на Закона за защита на личните данни и на Регламента на ЕС /Закон/ 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета на Европа от 27 април 2016 г.

Съгласно чл. 38, ал. 1 от Закона за защита на личните данни /ЗЗЛД/ (изм. ДВ, бр. 103 от 2005 г., изм. ДВ, бр. 91 от 2006 г., изм. ДВ, бр. 17 от 2019 г.) и при нарушаване на правата по Регламент (ЕС) 2016/679, субектът на данни има право да сезира Комисията за защита на личните данни в срок от 6 месеца от узнаване на нарушението, но не по-късно от две години от извършването му.

На основание чл. 1, ал. 2 от Административно-процесуалния кодекс /АПК/ в съответствие с чл. 38 от Закона за защита на личните данни /ЗЗЛД/ моят адвокат подаде жалба на основание чл. 12 от ЗЗЛД и във връзка чл. 57 от Регламент ЕС 2016/679 да бъде постановено решение, с което да приложат мерките по Глава девета от ЗЗЛД.

Предвид разпоредбата на чл. 3 от АПК производството е допустимо, тъй като спрямо чужденци, които са участници в административно производство пред български орган, кодексът се прилага предвид обстоятелството, че Конституцията и ЗЗДЛ не изискват българско гражданство относно това производство. Още повече, че не е налице друг правен способ за защита на личните ми права.

Моят ЕГН не може да бъде разпространяван през социалните мрежи, независимо че съм управител на търговско дружество. Именно за тази цел в закона е предвидено ЕИК – идентификационен код, и чрез него всеки потребител свободно може да види информацията, която го интересува.

Такова поведение е категорично в разрез с международната и национална правна рамка, относно защита на неприкосновеността на личния живот и електронните комуникации, и Общ регламент относно защита на личните данни (Регламент (ЕС) 2016/679).

 

Тук публикуваме Учредителния акт на АБЦ Медия със заличени лични данни, така както трябва да бъде, а не с открито публикуване на моя ЕГН в интернет пространството, което е най-грубо нарушение на Закона за защита на личните данни и на Регламента на ЕС.

 

7. Хетена е публикувал от Whois.com и лични и фирмени данни , въпреки че тези данни по принцип са защитени от Общите правила за защита на личните данни на ЕС.

 

И личните данни в Who.is са защитени от Общите правила за защита на личните данни в ЕС.

 

8. Клеветенето на дългогодишната ми кариера като журналист и издател в интернетното пространство, в което от 30 години присъства и интернетният вариант на вестник "Строго секретно", e предамерено.

Що се отнася до квалификациите към мен, като "някакъв официал от съветска ера”, вероятно Хетена не знае, че в Европа живеят 200 милиона души след постсъветската ера и поне 50 милиона от тях са "бивши министерски официални лица". ДС или КГБ,  не съществуват от 1990 г, т.е от 30 години.

Освен това Красимир Иванджийски не е издател на "конспиративен блог", тъй като вестник "Строго секретно" в неговия интернетен вариант е един от най-четените географски вестници в Европа - в над 194 държави.

9."Строго секретно" е бизнес проект и получава приходи само от реклами и издателска дейност. Вестникът/ в книжен и интернетен вариант/ е  напълно независим, няма и не е имал никакви политически или други спонсори, кaкто внушава Хетена.

В тази фактическа обстановка, моят адвокат се свърза със Сет Хетена и, според практиката в социалните медии мрежи, го предупреди, че, за да се избегнат усложнения, трябва да свали постовете и публикациите или ще се обърна към правоохранителните и правораздавателни институции.

Хетена отказа и написа, че съм го заплашвал.

Подадох сигнал до Прокуратурата относно посегателство срещу личността и достойнството ми, с искане, ако прецени, че престъплението не е от общ характер, да набави трите имена и адреса на лицето, за да подам валидна тъжба в Съда.

Прокуратурата има общ надзор за законност и едва след това функция да повдига и поддържа обвинение

Прокуратурата излезе с постановление , че отправените към мен  обидни квалификации и  неверни твърдения  от Хетена - като " антиземитизъм,  конспиративен блог, дезинформационна операция, връзки с руската мафия , фалшиви новини  " и.т.н.  са престъпления от частен характер и наказателното преследване по тях се възбужда  по тъжба на пострадалия по частен път пред съда.

Същото се отнася и за разпространение на лични данни в  нарушение на Закона за защита на личните данни.

  

 

Моите снимки от сайта strogosekretno.com са защитени с авторски права на  български фотографи.

 

 

Красимир Иванджийски

18 януари 2020 г.

 


  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com