Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language

Какво и кой е "Строго секретно"

През последните години постоянно ни задават въпроса "Какво и кой е "Строго секретно?".

Сам по себе си този въпрос е отражение на лумпенизираната политическа и медийна обстановка у нас и на презумпцията, че в нея не би могло да има такъв уникален вестник, който да дава нещо тотално различно от жълтите ежедневници и от другите купени и платени медии...

Преди всичко "Строго секретно" е национален политически вестник. Той е единствения независим вестник в България, който е единствената реална алтернатива на манипулираните масмедии.

Вече няколко години ние сме липсващата връзка между станалото и ставащото в България на глобалния фон на общите тенденции в света, Европа и Балканите. Движим се уверено в областта на най-важните фактори - така наречената висша политика, историческата конспирация, невероятните злоупотреби с властта, корупцията, финансовите афери, шпионажа. Ние сме професионална и ангажирана позиция срещу преобладаващата политическа и медийна халтура. "Строго секретно" е вестник за информираните и интелигентните читатели. За разлика от всички други издания "Строго секретно" не е контролирано от финансови поддръжници и няма никакви задължения към корпоративни спонсори. От самото начало на издаването на вестника разчитаме само на неговите читатели и на тяхната финансова оценка. Дали ще оцелеем в съвременна България зависи само от тяхната подкрепа.

Така стигаме до един от парадоксите на вестникарския пазар. Защо хиляди читатели всеки ден си дават парите за небългарските жълти вестници, щом като априорно знаят, че написаното в тях е манипулирано? Защо го купувате? Пт интелектуален мазохизъм? Защо не купувате алтернативните издания така, че един ден да имате истински избор?

Прочетете това, което няма да срещнете другаде, погледнете го през ъгъла, за който иначе няма да се сетите. Разширете своите хоризонти чрез информация, идваща оттам, откъдето трябва.

От май 2004 лидерът на съвременната българска публицистика и на политическия анализ - вестник "Строго секретно", има нова редакция. Получаваме най-съвършената в професионално и техническо отношение работна площадка, която е без прецедент в историята на българския печат.

Заглавието може да лъже. "Строго секретно" не е асоциирано нито с бившата ДС, нито с КГБ, нито с ЦРУ, MI-5, или която и да било друга шпионска централа. Това е частен вестник, чиято дълбочина на информираност превъзхожда нерядко специализираните агенции. Защото при нас са събрани знанието и опитът на десетки личности - бивши висши политици, технократи, дипломати, генерали, бизнесмени, журналисти и т.н.

През отминалите години разработихме политическата програма за възраждането на България, която постепенно се материализира в нова национална идея, с цел пълното елиминиране на появилата се след 10-и политическа пяна, изпързаляла България в най-дълбоката пропаст на найното вековно съществуване.

"Строго секретно" не принадлежи към никоя партия. По-скоро неговите идеи оформят партията на бъдещето на България.

Изпреварваме събитията с анализ и прогноза поне 2-3 години. Прегледайте броевете от този период и ще се убедите - Русия, САЩ, Централна Европа, НАТО, така наречената българска политическа арена...

Поради това групите ни за анализ минават към нова услуга - платени разработки и прогнози за сериозни клиенти в политиката, бизнеса, финансите.

Силата ни е във възможността да правим мултипреглед на ситуацията и анализ, който интегрира икономическите, политическите и военните аспекти.

Прилагаме технологията, наричана от нас "нулев базисен анализ", което означава, че подхождаме към един или друг проблем без каквито и да било предварителни предубеждения.

 • "Нулев базисен анализ" означава, че не позволяваме на глупостта прочетена другаде, чута по радиото и телевизията, да ви напълни мозъка с боклук.
 • "Нулев базисен анализ" означава да се тръгне, като че ли не знаете нищо и изграждате своя анализ само от солидните реалности.
 • "Нулев базисен анализ" означава, че не казваме никога "както всеки знае" или "както е прието".
 • "Нулев базисен анализ" означава преди всичко да се мисли.

  По света отдавна се използват такива центрове, съставени от опитни анализатори, които дефинират реалните възможности и опасности, разбират механизмите на съвременния свят. Не става дума само за политиката. Модерните бизнесмени също имат нужда от достоверна информация. "Строго секретно" прави тези анализи. Малко хора все още знаят, че има поне две неща, които ни дават такава възможност.

  Първото е, че 99 на сто от цялата информация по света вече не е секретна. Останаха съвсем малко тайни. Всъщност информационният океан, заливащ света е толкова голям, че само знаещи хора могат да извадят от него най-важното. Това е нашата сила. Ние знаем как да намерим необходимата информация, да определим нейното значение и нейната връзка с други факти. На второ място около "Строго секретно" са събрани хора, които знаят коридорите и механизмите.

  Нашата цел е проста - хората трябва да четат онова, което им даваме почти даром, за да могат да предвидят своите стъпки в правилната посока.

  Много читатели ни питат дали сме пролеви, продесни, проруски, проамерикански... Преди всичко сме пробългарски. Нашата цел е да не се отклоняваме от тази ос.

  Вярваме в няколко неща - политиката е все още важна, все още се водят войни, и икономиката все още се подчинява и на двете.

  Знаем, че светът е комплексно и опасно място, че само трезвият и неутрален поглед към него може да бъде успешен.

  Харесваме, когато другите се смеят, защото знаем, че ние се смеем последни.

  Очакваме вашите писма и мнения на нашия e-mail.


 •     
  "Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
  Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
  (c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
  Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
  Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
  Reprint permission: contact@strogosekretno.com