Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Възможна ли е и тази версия

Длъжни сме да представим и някои други гледни точки за причините и последствията от епидемията COVID-19, т.е. за онова, което може да става дълбоко-дълбоко зад кулисите...

Към средата на март в Китай ситуацията постоянно се подобряваше. Извън провинция Хубей почти нямаше нови случаи. Пикът като че ли беше преминат.

Ситуацията в Южна Корея също беше взета под контрол.

В Русия всичко беше сравнително под контрол.

Епицентърът на епидемията се премести в Иран.

В Европа епидемията се разрасна бързо, главно в Италия.

Същото се случваше в САЩ и Канада.

В САЩ броят на смъртните случаи беше по-голям от очакваното въз основа на съобщените случаи. Трудно е да се каже дали това се обясняваше с възрастта на болните или с неефективността при откриването на случаите на инфекция.

На този фон бихме могли да поставим въпроси, някои от които поставихме и в предишния брой на вестника, а именно – какви цели биха могли да си поставят организаторите на този световен вирусен хепънинг и какво би могло да става зад кулисите.

Цели на САЩ

Възраждане на САЩ като водеща индустриална сила:

  • да си върнат промишлеността от Китай в САЩ, което е основна цел на Тръмп;
  • да изведат мениджърите и специалистите от Китай обратно в САЩ;
  • да се намали зависимостта на САЩ от стоките от Китай. Оказа се, че без китайски стоки САЩ могат да издържат само 48 дни;
  • да се изравни платежният баланс в търговията с Китай, като се прехвърли производството в САЩ.

Цели на Китай.

  • Да не позволи промишлеността да бъде изведена в САЩ, и Китай да си я изкупи с огромните ресурси на китайската хазна;
  • да се спре изтичането на капитали от Китай, което е особено тежко в условията на санкциите (западните корпорации изнасят до 50% от печалбата на китайските компании);
  • да не се допусне конфискацията на 4 трилиона долара китайски държавни резерви, намиращи се в западните банки, както американците направиха с Казахстан;
  • да се изпъдят "западняците", които заемат високи позиции в китайската икономика и да се заменят със свои специалисти и мениджъри, които вече са укрепнали и искат да ръководят.

Какво е необходимо за това на Китай?

1. Закупуване на контролните дялове в производствата на Запада, разположени в Китай, на ниска цена. И затова да се свали стойността им (вече спадна над два пъти).

2. Да се изразходват за това трилионите, натрупани в държавните резерви на КНР, докато не са ги конфискували "демократично" в САЩ.

3. Да се плашат "западняците" с ужасната болест, така че те да си стегнат куфарите и сами да избягат без усложнения.

Интересите, както се вижда на САЩ и Китай "съвпаднаха" в някои точки на фона на заплахите за "санкции от ада".

Паралелно се случваха и други неща.

1. Американците и англичаните "надуха" Грета Тунберг.

2. Те дръпнаха конците на своите марионетки в СЗО, за да осветят "правилно" опасността от коронавирус от Китай за целия свят.

3. Заповядаха независимите медии и орди от още "по-независими" интернет източници да отразяват "правилно" и епидемията, идваща от Ухан /Китай/.

От своя страна китайците:

1. Проведоха невероятни учения по гражданска защита и извънредни ситуации, възможно най-близо до сценариите на реални бойни действия на Трета световна война.

2. Предоставяха снимки на всички световни медии от епидемията, с която трябва да се борят.

3. Присъединиха аптекари, шивачки и друга масовка на местно ниво в името на борбата с вируса.

Всичко това се правеше с присъщата за китайците педантичност и убедителност, която направо блокираше мозъците на западната публика, отдавна отвикнала от мисловния процес.

Едновременно Китай правеше проверка на всички медийни антикитайски източници, шпионски централи, политици и т.н. За да засилят ужаса потвърдиха, че в Ухан има някаква бактериологична лаборатория. Появиха се "експерти" и други теоретици за конспирацията, обясняващи ескалацията на ужаса от чудовищно биологично оръжие.

Кога ще свърши всичко?

1. Когато Китай изкупи всички западни компании, които са съгласни да се продават.

2. Когато трилионите, отпуснати за тази операция от Пекин свършат.

3. Когато всички "западняци" си стегнат куфарите обратно. Ако някои останат ще бъдат асимилирани постепенно в Китай.

Ако всичко това не е достатъчно, ще бъде измислено нещо друго.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 296, April 2020
Харакирито на САЩ, световно преразпределение на богатството
Какво ще се случва по-нататък? Как ще се развият икономическите събития?Онези, които съчиниха "недекларираната икономиче...
    Не могат да липсват GSK и Black Rock
В момента, в който четете тези редове, CoronaVirus вече беше обявен за световна пандемия от Световната здравна организац...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com